Kijk Mijn Kunstwerk Vlieland Museum Tromp’s Huys

Voor Kijk Mijn Kunstwerk interviewt Linda Noordhuis Vlielanders – en Vlielandgasten – over het verhaal achter hun favoriete kunstwerk. Het kunstwerk kan van alles zijn: een foto, een schilderij, beeld of sieraad. Fotograaf Klaas Huizenga maakt portretten van de geïnterviewden en het werk.

zomer 2020

Gasten schilderen Vlieland Museum Tromp’s Huys

Vlieland trekt jaarlijks terugkerende gasten, creatievelingen ook. Zij leggen hun indrukken van het eiland vast in beeldende kunst. De Cultuur Historische Vereniging biedt hen tweejaarlijks een podium om die kunst met anderen te delen. Het museum stelt hiervoor de tentoonstellingszolder beschikbaar.

november – december 2017

Kunst voor Kinderen, Drents Museum

Kunstveiling in het Drents Museum ten behoeve van het Kiwanihuis. De opbrengst is bestemd voor de bouw van een opvanghuis voor ouders, die tijdens de behandeling van hun kinderen in het brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen kunnen overnachten.

juni 2006

Portretten, Pin-ups en (Strip)Figuren. De kerk van Klein Wetsinge

Het boek Erik of het klein Insectenboek van Godfried Bomans is inspiratiebron voor de serie schilderijen. De negenjarige Erik leest een boek over insecten voordat hij gaat slapen. In zijn dromen wandelt hij ‘s nachts dwars door de lijst van een schilderij een landschap in. Hij is heel klein en de bladeren, grassprieten om hem heen zijn enorm. In deze schilderijen vindt u niet Erik zelf, maar pin-ups en stripfiguren.

De kerk van Klein Wetsinge ligt tussen Sauwerd en Winsum. In opdracht van de Stichting Oude Groninger Kerken is de kerk grondig gerestaureerd en verbouwd en won daarmee een landelijke architectuurprijs voor de verkiezing BNA Beste Gebouw van 2016. Bezoekers kunnen naar boven lopen om het bijzondere uurwerk te bekijken en te genieten van het mooie uitzicht op het Reitdiepgebied. 

juli – augustus 2017

Instameet Groningen Noorderlicht HouseOfPhotography

De binnenstad van Groningen was zondagmiddag 20 augustus 2017 het decor van de allereerste Instameet. Ruim honderd Instagrammers uit het hele land schreven zich in om de mooiste plekjes van de stad vast te leggen. Onder vermelding van de hashtag #instameetgroningen hebben de deelnemers zo’n 300 foto’s op Instagram gepost. Hiervan is een selectie te zien tijdens een driedaagse Gallery Takeover in Noorderlicht House of Photography: een veelzijdig en internationaal podium voor professionele fotografie met een goed verhaal.

oktober 2017

Jubileumtentoonstelling Wessel Gansfort College, Pictura Groningen

Tentoonstelling ter ere van het 90-jarig jubileum van het Wessel Gansfort College en  60-jarig bestaan van het Augustinus College te Groningen. Naast bekende namen van oud-leerlingen zoals 
Jan van Loon, Evert Musch, Karel Buskes, Herman van Hoogdalem  en Lammert Joustra is er ook werk van huidige veelbelovende leerlingen te zien.

november – december 2008